За втори пореден уикенд в Париж избухнаха сблъсъци и други прояви

...
За втори пореден уикенд в Париж избухнаха сблъсъци и други прояви
Коментари Харесай

Втори пореден уикенд в Париж има сблъсъци между протестиращи и полиция

За втори следващ уикенд в Париж избухнаха конфликти и други прояви на принуждение сред протестиращи и полицията, предадоха международните организации. 

Масовият митинг е срещу новия закон за сигурността, който криминализира публикуването на фотоси и видеозаписи, на които се вижда лицето на полицейски чиновник. Нарушителите могат да бъдат наказани на година затвор и санкция от 45 хиляди евро.

Демонстранти потрошиха редица витрини на магазини, в това число на супермаркет, организация за недвижими парцели и банка и запалиха коли по пътя на протестното шествие, което се е насочило от северната част на столицата към Площада на републиката.

Полицията употребява сълзотворни гранати за преодоляване на размириците, когато десетки маскирани радикални стачкуващи се пробваха да разграбят магазини и бутици.

Протестиращите отвърнаха със запалване на контейнери за боклуци и строителни загради. Радикалните стачкуващи, с маски и черни облекла, също по този начин замерваха служителите на реда с разнообразни предмети. Някои от тях използваха чукове, с цел да изкъртват улични павета.

Това е повтаряне на жестоките подиуми от митингите предишния уикенд против закона за сигурността.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР